'Cause soon I'll be there

Ligger i sängen och tänker på min lilla USA resa, och kom på att idag är det ju BARA två veckor kvar tills jag sitter på flyget, damn! Nu blev jag nervös också. Jag har så många bilder och föreställer mig så mycket om hur det ser ut och hur dessa två veckor kommer att va. Jag vill inte göra mig själv besviken så jag ska försöka skippa alla bilder som dyker upp och alla förväntningar jag har mm. "Go with the flow". Eller "go with Evelinn". Snart kommer jag vännen min! Och jag ska ju bli bjuden på påsklunch på IKEA läste jag nånstans. Mums! Nä, nu ska jag försöka somna, det här med att dra fram klockan är inte riktigt min grej, jag är helkonstig. Natten

Hey, I put my new shoes on

Jag har hittat mina vårskor som jag letat efter länge, länge, länge och jag är så nöjd och glad. Det är precis såna här jag velat ha. Välkomna att ta en hederlig plats i skohyllan.





 


Think what that money could bring!

Igår var det Våffeldagen, och som jag har längtat efter våfflor. Det är ju så gott! Jag är en såndär person som måste äta våfflor på Våffeldagen, som måste äta en semla på Fettisdagen och kanelbulle på Kanelbullens dag etc. Så igår efter Max ASGRYMMA studentkonsert, kl.22 stod vi och gjorde våfflor. Smakade himmelskt!

Lönen har kommit, och det innebär pengar, och det innebär att man med gott samvete kan köpa en tröja, ett skärp och två par svarta tights. Sitter och kollar massa kläder på nätet, jag vill ha nästan allt som kommer ut nu i vår. Åååh! Tänk om man hade pengar så man kunde köpa allt man ville ha i kläd och skoväg. Skulle inte va fel när man blir shoppingsugen. Jag tänker i alla fall shoppa en hel del i USA. Jag längtar!!




I just wanna dance the night away

Jag vet inte varför, men av någon anledning har vi sjungit julsånger på jobbet denna vecka. Känns väldigt FEL!!

Ikväll har jag varit och tittat på ytterligare ett projektarbete, dansföreställning med Lottie och Linnea. Jag blir avundsjuk på dessa tjejer som har så fina linjer i sina dansrörelser. De är grymt duktiga och hela showen var roande och bra, med varierande dansstilar.
Det är så störande att jag inte kan dansa på våren för att det krockar med fotbollen. Ja, jag skulle kunna ta en annan danskurs på en dag som inte krockar med fotbollsträning. Men jag vill dansa med den gruppen jag dansat med alltid, och med samma lärare och samma dansstil, showjazz. Ja ä int bitter. Det är ju mest när jag går och ser dansföreställningar som jag blir sugen. Iiih.

Laddade ner photoshop igår, hejja Nina!

Arvika

Lyssnade på P3 imorse (som alla dagar på jobbet), Morgonpasset i P3. Imorse fick folk mejla in en "slogan" om sin kommun, och självklart har en arvikabo skickat in följande;

"Arvika, kommunen med stake".

HAHAHA! (jag hoppas att personen menade taserudsstaken annars vet jag inte vad vi har för stakar i Arvika?)



When nothing works

Igår hade vi första fotbollsträningen ute på grusplan. Jag gillar inte alls att spela på grus, och jag fick det bekräftat för mig själv ännu mer igår. INGENTING fungerade för mig!! Inget pass gick dit det skulle, det var tungt att springa i klumpiga grusskor, bollen studsade överallt och den rullade i 120km/h så man fick inte slå för hårda pass (vilket jag gjorde hela tiden typ). Jag blev bara mer och mer irriterad ju längre träningen gick. Det är sjukt frustrerande när ingenting går som man vill. Som tur var hade ledarna gjort smörgås till oss i klubbrummet efteråt. Då gick humöret upp lite!


For every camera she gives the best she can

Jag såg på finalen av Top Model, säsong 15, igår. Jag tyckte inte att rätt modell vann. Först och främst tycker jag att Ann Ward är en aning för smal för min smak, och hon har ett väldigt speciellt utseende (kanske därför hon vann), hennes gång på catwalken är stel och ser inte så proffsig ut. Visst, hon är duktig på uttryck och känslor i sina foton men jag blir nästan lite rädd för hennes, om jag nu kan säga, hårda och även lite tomma blick. Även om jag tyckte att fel modell vann så grät jag när Ann Wards bild kom fram och det visade sig att hon va "the next top model". När någon annan blir glad och lycklig så blir jag också det och brister ut i tårar. (jag vet, jäkla lipsill). Men jag tycker om att se andra människor lyckliga, och när de får deras drömmar i uppfyllelse, då blir liksom jag också lycklig och enormt glad för deras skull. Vad tycker ni om vinnaren?




Alltid när jag tittar på Top Model får jag sån lust att agera modell. Skratta ni, men det verkar så himla kul att bli sminkad, att bära värsta coola kläderna och det är ju olika teman för varje fototagning och i olika miljöer. Tänk om man kunde få en dag att bli omstylad och fotograferad. Är inte det varje flickas dröm? Eller bara ta lite roliga bilder tillsammans med en kompis, med någon som har en bra kamera.
Jag blir även sugen på att själv fotografera och lära mig. Skulle behöva en bättre kamera än digitalkameran hemma i så fall. Och när vi flyttar till storstaden finns det ju en hel del att ta kort på. USA kanske är ett bra ställe att köpa kamera på? We'll see.


Dag 11 - Mina syskon

Jag har bara ett syskon och det är min lillasyster Sanna = världens bästa lillasyster.

Det skiljer tre år mellan mig och Sanna. Hon följde i storasysters spår och går nu sista året på musikestet, snart student. Om ni frågar mig så var Sanna världens sötaste unge när hon var liten, en riktig sockertopp (är även världens sötaste nu också). Vi har aldrig haft några större syskonbråk under vår uppväxt, mamma har sagt att jag tyckte om min lillasyster väldigt mycket när hon kom till världen, jag tog hand om och var snäll mot henne.
Det har varit lite orättvis fördelning mellan mig och Sanna. Hon har fått allt det dåliga, och med det menar jag; hon har en syndrom i vaderna som gör att hon knappt kan gå utan att få kramper, hon har problem med magen och kan inte äta någonting utan att få ont, hon ska operara sig i munnen och göra implantat, hon ska operera bort halsmandlarna nu i april för att de är svullna dygnet runt och hon kan inte sova om nätterna. Det enda "felet" jag fått är dålig rygg. Rättvist? Nej.

Sanna är en väldigt varmhjärtad människa, hon vill att alla ska må bra och är omtänksam mot alla, ställer alltid upp och finns för en vilken tid på dygnet som helst. Hon är väldigt glad, sprallig, lite smågalen, hon får folk att skratta, hon pratar en hel del och ibland går det inte att få stopp på henne, munnen går i ett.

Sanna var riktigt begåvad inom friidrott, sprint och längdhopp. Hon sprang på Ullevi när hon var 12-13 år i Världsungdomsspelen och blev då Sverigetrea på 80meter. Hon vann även flera tävlingar runt om i värmland, och stolt storasyster är jag. Sanna har en awesome sångröst, hon gillar att baka kladdkaka och scones, hennes rum är oftast  som ett bombnedslag av kläder, hon kan nästan alla repliker i alla filmer hon sett, hon är ett stort fan av Solsidan, hon kunde inte säga R när hon var liten men när hon väl lärde sig det så var det mycket R i alla ord som innehöll den bokstaven. Hon är beroende av fotbad och hon är en shopaholic även om hon "inte har pengar".

Sanna är min älskade, bästa lillasyster och kommer alltid att vara. Tyvärr ses vi inte så ofta nu när jag inte bor hemma längre och vi kommer väl inte direkt ses mer när jag flyttar till Stockholm. Men du MÅSTE komma och hälsa på mig ofta så vi kan shoppa loss ihop och hitta på massa roligt tillsammans i storstaden. Jag saknar dig! Puss lillasyster, jag älskar dig ♥




Hoppa hage

Idag efter jobbet var jag ute och gick. Visst är det gött att snön smälter och gruset kommer fram!? När gatorna blir torra och gruset kommer fram, då är det vår för mig. Det värsta med våren är att alla hundbajskorvar som gömt sig i snön nu kommer fram, och man måste hoppa hage mellan dem när man är ute och går. Hur svårt är det att ta med en hundbajspåse och plocka upp skiten efter hunden när man är ute och rastar den?

Jag vet inte vad det är med mig? Jag är hur trött som helst (skulle kunna somna på två sekunder om jag la mig ner och blundade), huvudet värker, min kropp känns tung och utmattad även om jag inte gjort något ansträngande. Jag vill absolut inte bli sjuk igen. Jag har varit förkyld mer eller mindre hela hösten och vintern. Boou! Och fotbollen drar igång mer på allvar nu, träningsmatcher mm. Inte sjuk, inte sjuk, inte sjuk..




Valfjället

I'm alive. Igår testade jag och Tomas lyckan i skidbacken, Valfjället. Ingen av oss har åkt utför på flera år, jag skidor och han snowboard. Men jag tyckte att vi klarade det galant, inga större vurpor eller skador, det var riktigt kul. Dock var inte mina vader vana att ha pjäxor på sig så jag hade ont under hela tiden vi åkte, samma med Tomas. Ja, lite klena är vi allt. Tre timmar i backen och sen hem till fotbollsträning på 1,5 timme = en död Nina idag.
Har nyss kommit hem från ett sångframförande i Nysäter kyrka. Jag skulle helst av allt vilja lägga mig och sova nu, fram tills imorgon. Men då missar jag ju sista avsnittet av Solsidan, det går ju inte.

Pics från Valfjället.




Ser jag inte proffsig ut så säg. (med en gnutta ironi)


Min snygging!

fake it til you make it

Jag fick en kommentar och känner att mitt lilla uttryck uppe till vänster misstolkades lite.

"Fake it til you make it".
Detta uttryck hörde jag första gången av min danslärare. Vi skulle öva piruetter med två varv, inte min starka sida då jag vinglar hit och dit och brukar nästan aldrig sätta slutet. Jag antar att flera kände samma som mig denna lektion, hopplöshet. Min danslärare menade då att, även om vi misslyckas så måste vi kunna fejka slutposen på t.ex en föreställning och "låtsas" att det ska vara så som vi gör, så att publiken tror på det. (Publiken vet ju oftast inte hur koreografin ska se ut). Även om vi själva vet att "shiet nu blev det fel" så vet ju inte publiken om det så länge man fejkar det. Vi måste få göra fel och fejka för att så småningom kunna tro på oss själva och bli bättre.

Jag tror det finns många situationer då man måste fejka för att så småningom tro på sig själv och inse att man verkligen klarar det man en gång inte trodde man kunde. Jag antar att många har olika slags rädslor som man kämpar emot och när det gäller rädslor tror jag också att man måste gå emot sig själv och utsätta sig för sina rädslor för att sen klara av och bli av med dem.

Fake it til you make it


Aldrig nöjd, aldrig nöjd

Ja, jag har kommit fram till att så fort jag ska ändra designen på min blogg så blir jag liksom aldrig nöjd. Jag ändrade den igår och redan idag vill jag ändra igen. Men nu, nu tycker jag faktiskt att den blev väldigt bra (undantag "nina" som jag inte kan ändra placering på, grrr). 
Men om jag känner mig själv rätt så kan denna design redan till helgen vara ändrad. Haha, jag blir liksom aldrig helt nöjd utan jag ska småfixa och ändra hela tiden. Typiskt mig!!


Lite nytt

Vad tycks om min nya, stora, header och mina småbilder i menyn?
(antar att ingen kommer svara, så jag får svara mig själv).
Jag tyckte det blev najs. Tack och godnatt.

Spagetti & tomatsås

Här sitter jag och käkar spagetti med en mycket god tomatsås som jag slängde ihop lite lätt. Jag orkade inte göra någon mer avancerad mat, det gör vi iofs aldrig i detta huset. Något man borde bli bättre på för mat är ju väldigt gott ändå.
Imorse mådde jag inte så bra och valde att stanna hemma från jobbet. Dock blev jag piggare ju längre dagen gick och drog iväg och jobbade de sista 2,5 timmarna. Nu är jag fit for fight och ska om en timme dra ner till gymmet och pumpa mina muskler, Anna hänger på också.

Från en sak till en annan.
Bland det värsta jag vet är finnar. Och då menar jag inte finnar som kommer från Finland. Jag menar finnar som i acne. (Och jag är nog inte ensam!?) Jag har inte haft särskilt mycket finnar genom åren, den värsta tiden var på högstadiet men det var ändå ingenting emot vad vissa andra har/hade. Iaf, jag hatar finnar, mest av allt hatar jag de invärtes finnarna. De som inte syns men ändå gör så jäkla ont. Men man kan inte klämma på dem för det finns ingenstans för dem att ta sig ut. GRRR! Just nu har jag en såndan invärtes finne, i högra mungipan. (Jättesnällt btw). Den värker, jag kan knappt öppna munnen och det gör himla ont när jag ska äta mat.
Jag känner mig precis som Jennifer Garner, i filmen "13 snart 30", när hon har en ansiktsmask som stelnat och ska trycka in en ostbåge eller liknande i munnen. HAHA!


"Seieren er vår, seieren er vår"

Vinst med 2-0 igår. GÖTT! För det var ju ändå första utematchen och på 11-mannaplan. Vi spelade riktigt bra och hade bollen mestadels av de 90 minuterna. Den uppvärmda planen då? Jo, om man höll handen på det konstgjorda gräset kunde man känna att det var lite värme under där. Men så var det ju -3 grader när vi började spela, och det blev ju inte direkt varmare ju längre matchen gick. Så det var jäkligt kallt, ett tag kom det dimma också så man såg knappt skillnaden på vilka som var med eller motspelare. Men som sagt, vinst med 2-0. Den segern satt gött!

Nu ska jag och Tomas dra oss neråt stan i det fina vädret och strosa lite.


Vår orkidé blommar igen


Vi har det bra, vi här bak i bilen!

Såhär på fredagseftermiddagen drar jag mig nu mot Norge för en träningsmatch. Hoppas det inte är alltför kallt för vi ska spela ute på konstgjort gräs, som tydligen skulle va uppvärmt underifrån?! Coolt.

Argh!

Stora, vita, jäkla snöflingor bara vräker ner.

Dööö SNÖ Dööö!!

Eller, smäääält SNÖ smääält!
(fast det låter inte lika aggresivt och förbannar inte lika mycket)

Whao, I feel good!

Precis som rubriken säger, jag mår väldigt bra just nu. Jag känner mig glad och sprallig. Solen värmer, snön smälter, fåglarna kvittrar och jag är taggad på alla möjliga sätt och vis och på vad som komma skall. Jag är taggad på min resa till Dallas, jag är taggad på träningslägret i Danmark, taggad på fotbollssäsongen, på våren då den tunnare jackan plockas fram, på att sjunga mer än vad jag gör idag, taggad på att hitta på och göra saker, taggad på Stockholm.. Men framförallt är jag taggad på sommaren, jag längtar så innerligt efter sol, bad, värme och att bara kunna slänga på sig en t-shirt och shorts att gå ut i. Vem gör inte det nu när sommaren är ganska nära? Ååh!! Sommar, sommar, sommar. Men först ska vi ha vår, och den är mysig och fin den också. Ljusare tider gillar vi starkt.

Efter att Tomas kom hem i torsdags har jag känt mig nykär. Det pirrar i magen och det är en underbar känsla ♥ Jag älskar dig Tomas!

Fuldag

Jag måste bara berätta om vår "fuldag" på jobbet. Jag vet inte hur vi kom in på ämnet men vi måsta ha pratat om något i stil med halloween eller maskerad. Torsdag eftermiddag bestämde vi att vi skulle ha en fuldag på fredagen. Sagt och gjort!! På fredagen hade var och en plockat ihop sin typiska "fuldagsstil". Haha! Jag kan lova att det inte blev någon thabufé denna dag.


Anders


Joel. (nu blev detta foto lite suddigt men han hade också fula glasögon till sin outfit).


Jonas


Jag.
Jag fattar inte hur vi fick till den här bilden? Jag ser ju ut som en dvärg som ska skita på sig vilken sekund som helst!? Är det den stora t-shirten, brallorna eller hela outfiten som gör att min kropp ser helt wierd ut? HAHA



This weekend

Helgen har varit den bästa på länge! Tomas kom hem ifrån Limalägret i torsdags och i helgen har vi hittat på lite olika. På fredag bjöd vi hem min jobbarkompis och hans tjej + deras två vovvar, på middag. Det blev kyckling -och köttfärsenchiladas och mycket god chokladmousse till efterrätt. På lördagen fikade jag med Isabell på Nordell's och käkade en mycket god "Arvika 100 år" bakelse. Den bakelsen sprang jag sen bort på fotbollsträningen. På kvällen gjorde jag min första räkpaj, betyg: G+. Vi käkade även räkor till den. Mumma! På söndag (igår) drog vi till Björkenäs och gick på isen med mor och far och svärföräldrar. Grillade korv på Lillön. Riktigt härligt väder, men det blåste lite kallt. Avslutade kvällen med pizza och Solsidan.
En underbar helg med nära och kära, den kunde inte ha blivit bättre. Tack!

Dag 7 - Min bästa vän

Jag har ingen bästa vän, jag är lyckligt lottad som faktiskt har två bästa vänner! Två bästa vänner som följt mig sedan jag var liten och fram till idag, och förhoppningsvis ännu längre i livet. Jag tänker berätta om var och en av dem i detta inlägg, för det är de värda.

 

Vi kan börja med Anna, henne lärde jag känna först. Vi båda bodde i Koppom när vi var små (jag vet, Koppom, vilket ställe att växa upp i). Anna bodde till och med i en "förort" till Koppom som någon kallade det, Vadjungsed, långt ute i skogen. Vi gick på dagis tillsammans och fram till andra terminen i ettan, sen flyttade jag till Åmotfors. I högstadiet hittade vi tillbaka till varandra då vi blev placerade i samma klass. Högstadiet var en rolig tid som flöt förbi ganska snabbt och vi var en helcrazy och underbar klass.
Anna är en mycket snäll, omtänksam, social, trevlig, rolig, lugn men ändå lite galen människa som har många drömmar. Hon är skitbra på att tecka och måla. (eftersom jag inte är bildare så vet jag inte riktigt skillnaden, don't kill me). Hon är en liten modebrutta och klär sig alltid snyggt, förutom myskvällar då vi alla vet att det är mjukisbyxor som gäller, men det är ju snyggt det också. Anna är väldigt bra att ha om man behöver tips med outfiten så att säga. När PartyAnna kommer fram är det mycket skratt, sång och dans som gäller, hon älskar att shakea loss på dansgolvet och hon diggar som bara Anna kan. Hennes humor är lika med "Cougar Town" och Courteney Cox. Hon hatar datorer, och om hon fick välja tror jag att hon skulle utplåna allt som har med baciller och bakterier att göra. Hon har "fiskbullar" som smörgåspålägg, hon byter ofta hårfärg i mörka nyanser, gillar att dricka te i STORA koppar, hon lagar jättegod mat, är väldigt allmänbildad och hon har varit med i "Vem vet mest".


   

Isabell, min sångfågel och humorkompis. Isabell lärde jag känna när jag flyttade till Åmotfors. Hennes första intryck av mig var tydligen att hon tyckte att jag var "ful och hade en ful rosa ryggsäck med hästar på". (att man ens tänker så när man går i lågstadiet, boou you). Trotts detta påhopp så blev vi kompisar och började i barnkör tillsammans och efter det så har vänskapen bara växt sig starkare och starkare genom åren. Vi har följt varandra ända sen andra terminen i ettan på lågstadiet, och lyckats hamna i samma klass tills vi gick ut gymnasiet. Coolt va! Isabell är en väldigt glad, sprallig, trevlig, snäll, social, tv-tittande och godisätande människa. Hon har precis samma humor som jag och om vi ska kortfatta det med två ord så blir det Jim Carrey. Vi drar alltid skämt när vi är tillsammans, mer eller mindre. Isabell är lite utav en shopaholic, var i alla fall förr i tiden, även om hon kanske inte vill erkänna det. "Jag har inga pengar kvar", hon har alltid någonting kvar som räcker till en tröja eller t-shirt, eller en klänning som hon aldrig kommer att använda. Isabell är tjejen som blir kär i de snygga filmkillarna, som alltid måste ha hudkräm, som inte har hål i öronen (eller någon annanstans), som dansar helt awesome till "Single Ladies", som har de ljusgrönaste ögonen jag någonsin skådat, som är bra på att städa och hålla rent, som inte kan dricka vatten utan att vänta i tio sekunder innan hon kan svälja, som älskar att sjunga precis som jag (och gör det grymt bra) och hon tycker inte om te eller något annat drickbart som det "smakar för lite av".


Detta är mina två underbara och bästa kompisar. Jag kan prata med dem om allt mellan himmel och jord och jag litar på dem till 110%. Jag vet vart jag har dem och att de finns där för mig och jag vill att ni ska veta att jag finns för er också. Vilken tid på dygnet som helst. Vi har aldrig haft några gräl eller catfights utan vi har alltid varit trogna vänner. Vi behöver heller inte höras av flera gånger i veckan för att bekräfta att vi lever och ingen blir sur om vi inte hörs av, vi klarar det galant och vi ses och hörs så ofta vi hinner. Jag gillar våra tjejkvällar starkt. Jag kommer sakna er något enormt när jag drar till den östra sidan av Sverige, men ni får lova att komma och hälsa på mig i storstaden. Puss på er mina vänner, jag älskar er! ♥


RSS 2.0