Underbara höstväder

Vad händer och fötter? Ja, det händer och fötter inte så speciellt mycket just nu. Tomas är i Kramfors på skolan, och jag njuter av ensamheten!? Nej inte direkt..
I veckan har jag dansat, och damn va roligt det är, I looove it! Jag har shoppat ett par lacktights, som ska få göra sin debut i helgen då det är mârten här i Arvika! Marknad om vi ska ta det på svenska. Alla karuseller är redo att göra folk snurriga och glada, och alla marknadsstånd ska upp tills på lördag då gatorna inne i stan är smockfulla med människor. Jag gillar mârten! Jag gillar när det är mycket folk i rörelse. Jag hoppas dock inte att det regnar, vilket det brukar göra varje mârten. Kan det inte få vara en såndär riktigt fin höstdag på lördag. Please!

De senaste dagarna har det verkligen varit underbara höstdagar. Fortsätt så! Och träden har så fina färger!

Ett gott skratt

Måste bara nämna en kul grej som hände i lördags efter Färjestadmatchen.

När vi är påväg mot bilen efter matchen så är det en lång bilkö på gångbanan bredvid oss. En besviken kille med AIK-halsduk hänger ut genom bilfönstret och skriker till mig, som går i Lila Färjestadströja; "Fy faaaan, jävla kaffepaket".
Stackars kille, kunde han inte komma med något bättre? Jag gapskrattade i alla fall! HAHA!


Heja Heja Färjestad

Färjestad - AIK: 3-0

Haha! Shit vad roligt det var, trotts onda fötter och ond rygg efter att ha stått på cementgolv och hoppat i 2,5 timme. Hejarramsor, flaggor och trumma! AIK:arna var nog inte så glada efter 3-0 målet. Då blev det tyst från deras sida.
Det slog mig att det egentligen är ganska läskigt hur starkt en del personer känner för sitt lag. Och vad det betyder allt för dom att vinna och heja. Det blir ju nästan som med religion. Att känna och tro så starkt. Läskigt!
Det var en väldigt rolig och trevlig kväll i alla fall. Det får vi göra om!!




Pigg som en mört

Idag mår jag faktiskt väldigt mycket bättre än de två senaste dagarna! Dagen började på City med en hejdå-fika med Evelinn. På måndag drar hon till USA! Känns så konstigt att säga "vi ses". När blir det nästa gång egentligen? Ha en trevlig resa och så blir det skype ett antal gånger framöver. Puss på dig

Om cirkus en timme drar jag till Löfbergs Lila arenen med några polers och ser på Färjestad-AIK. Jag vet inte hur längesen det var jag var på hockey, men jag kommer ihåg att det är jävligt kul. Vi ska stå i klacken också! Borde man ha med öronproppar tro? Jag har i alla fall fått låna Jonas hockeytröja. YEAH, då är jag en i gänget. Tyvärr blir det inget öldrickan, imorgon är sista seriematchen och då vill man vara pigg. Jag är snäll och kör bilen fram och tillbaka ikväll. Färjestad klappklappklapp!

tacke care now, byebye then


Utbildning?

Det blev en sjukdag till här hemma och det är så tråkigt att dega i soffan hela dagen. Men vad kan man göra?

Hittills har jag haft på datorn och letat/tittat på olika utbildningar. Jag är just nu sjukt trött på att jobba (och inte för att jag inte trivs, för det gör jag verkligen, jag har ett jävligt bra jobb med bra arbetstider och lön). Men jag vill börja läsa till hösten (kanske) så det är lika bra att börja småkika. Det mesta jag söker eller kikar på är om djur; djursjukvårdare, djurskydd, etologi, biologi, djurvård, hästskötare, hippolog, zoolog, hundutbildning m.m. Nämnde jag att jag älskar djur? HAHA! Jag ska vidga min synvinkel en del men till att börja med kikade jag på allt som har med djur att göra, eftersom jag är en animal-lover. Polis är ett yrke jag länge tänkt på. Även massör, vilket iofs inte skulle vara bra för min rygg. Socionom, hmm, skulle inte tro att mina betyg räcker till det. Sjukgymnast, den tanken är nog längst bort av alla. Det finns så mycket som jag har intresse för men som inte riktigt når ända fram till att "JA, DET HÄR SKULLE JAG VERKLIGEN VILJA JOBBA MED". Förutom djur! Jag är besatt av dem, så fort jag ser ett djur (bortsett från alla äckliga småkryp) så utbrister jag direkt "Naaw, va söt" eller "Åh vilken fin vovve" eller nått liknande. Gärna i tillgjord röst som när man pratar till små barn. Hundar måste jag alltid klappa, om jag får för ägaren. Och när vi körde på den där mården, jag dog lite inombords. Så det känns ändå som att djur är ett ämne för mig, jag ska bara hitta den rätta utbildningen.

Men som sagt, jag ska vidga min synvinkel och titta på olika yrkesgrupper. Jag är sugen på att börja plugga!


PS I love you

De senaste 20 minuterna har det forsat ner tårar på mina kinder och jag kan inte andas genom näsan längre. "PS I love you". Vilken fin, men samtidigt rörande och hemsk film. Jag led med henne hela tiden, jag grät med henne hela tiden. Usch va hemskt att förlora någon för att den går bort och man kan inget göra, någon man älskar av hela sitt hjärta och inte kan glömma! Jag kan inte ens sätta mig in i situationen.. Superfin film!




PS. Tomas jag älskar dig


Sjuk

Jag kan inget mer säga än att jag sitter hemma med huvudvärk, snorig/täppt näsa och halsont! Det var inte riktigt så jag tänkte mig att vakna upp idag, men vad kan man göra? Är det här straffet för att jag var med och körde över det stackars lilla djuret? Man kan ju undra. Jag sitter i soffan och dricker te med honung och tänker se "P.S I love you". Har inte sett den men alla säger att det ska vara väldigt bra! Hoppas alla ni andra är friska och krya!!

jag som ville träna fotboll ikväll >_< urk

Mina pärlor

Kvällen har jag tillbringat med de bästa, Isabell och Anna.
Det blir fler sådana kvällar nu i fortsättningen!
Love you


RIP

Jag, Nina, djurälskaren har för första gången varit med och dödat ett litet djur, helt oskyldigt vill jag dock tillägga. SOM TUR VAR körde jag inte bilen som träffade den lille kabraten, då skulle jag få ännu sämre samvete. Allt gick så snabbt! Den lille var halvt över vägen och fick se två stora ljusstrålar som siktade på honom, han tittade upp och såg ut att undra: "vad är det här för något", och så bom sa det i bilen, vi han inte bromsa tillräcklig och inte veja undan. Och vad jag grät den kvällen. Stackars liten.


Höstpromenad

Jag älskar att vara hemhemma på Björkenäs på hösten. Det är så fint att se när hela andra-sidan-sjöns-skogen lyser upp i olika färger, nu har inte detta skett ännu men snart tror jag man ska kunna skymta att bladen ändrar färg! Vackert! Jag, mamma och Izor tog en skogspromenad på två timmar på andra sidan sjön. Vi tog båten dit, och det blåste inte ens kallt, kändes som att sommaren fortfarande var här. Vi hade med oss kaffe och smörgås och satte oss högt uppe vid en liten stuga uppe i skogen. Izor var helt galen, visst är det mycket roligare att springa och nosa i skogen än efter vägen där han går varje dag! Hihi. Vi shampoonerade honom efter och han blev som en golden retriver igen. Luktade gott och fick fram den lurviga, vita pälsen.
Jag blir så glad av Izor. Han är tio år gammal och är ändå hyffsat pigg och blir jätteglad när man busar med honom så att han får morra. Han är såå söt! Att djur kan ge en sådan glädje :)


Höstpromenad i skogen, Izor


Höstpromenad, Izor och mamma


Höstpromenad


Blev törstig när vi kom till båten


Nyduschad och på bushumör med råttan <3


Bortbjudna

Vi blev bortbjudna till min jobbarkompis Jonas och hans sambo Theres på lördagskvällen. Vi fick riktigt god mat och en ännu godare efterrätt. Mumma! Jag tog med mig rakapparaten och klippte Jonas (är lite nöjd själv faktiskt). Han också hoppas jag, om det inte är bara något han säger för att vara snäll. Haha! Vi spelade spel, pratade och drack lite cider och öl. Vovvarna var hemma och busade. Fick dock vänta på en taxi i en timme innan vi kunde få åka hem och lägga oss. Tack för en mycket rolig och trevlig kväll. På återseende!


Loke


Hannibal


Frisören Nina och försökskaninen Jonas


Bland de godaste av sallader jag ätit


Theres


Efterrätten


Vovvarna var på bushumör


P.E.N.I.S

Fredagen var BRA, med ännu större och fetare bokstäver. Några av mina närmaste vänner var hos mig för att ha myskväll; Isabell, Sanna (syster) och Evelinn. Eftersom vi umgåtts tillsammans under nästan hela vår uppväxt så brukar vi försöka pricka in en kvälll då vi kan ses. Denna gång var ett måste eftersom Evelinn åker till USA som aupair om någon vecka. Det blev en kväll med thaimat, Åsneshow, (en videofilm vi spelade in när vi var små),  godis/chips/ostkrokar, dricka, spel och en massa prat! En kväll jag sent kommer glömma. Synd att sådana kvällar bara är en gång i halvåret. Det måste vi ändra på. (svårt nu när Evelinn drar men). Jag hoppas du får det helt underbart i the big country, och jag hoppas att jag kan ta ledig från jobbet till våren för att komma och hälsa på :)


Evelinn


Sanna


Isabell med godisskålen


Mig (och Evelinn)


Det var mycket skratt

Polarna Evelinn, Nina, Isabell, Sanna = P.E.N.I.S

 


Fredagsmys

Ikväll kommer Sanna, Isabell och Evelinn till mig, det är fredagsmys! <3

On top

Nu är jag fit for fight igen. Det var kul att vara tillbaka till jobbet, jag var ju trotts allt borta i två hela dagar. Det är fortfarande många beställningar och faxen bara sprutar ut mer och mer för varje dag. Vilket är bra, det är mycket roligare när det är lite tempo än när det inte är några beställningar alls och man måste sitta och skära upp magneter.

Igårkväll gjorde världens bästa Isabell mig sällskap. Det blev chokladbollar, The Holiday och Idol, och lite struntprat på det. The Holiday, en till film på min topplista. Shit vilken fin film! Det är en såndär film som man verkligen smälter in i och inte kan slita ögonen ifrån. En film man vill se om och om igen. Och toapaus är inget att prata på (även om vi sprang på toa stup i kvarten, jag för att jag drack ett antal koppar te, Isabell för att... ja det vet jag inte? Haha). The Holiday ska ses snart igen. Kanske kan tvinga på Tomas! Hihi.



 


Förut var jag på Verkstan: ungdomsmottagningen, drop-in. (för att kunna hämta ut mer p-piller). Det var så drygt, jag satt där i en timme och väntade. En person var det som jobbade på drop-in. En timme för att ännu en gång säga att jag inte röker, att ingen i familjen haft blodpropp, samt att ta blodtrycket på mig. Nemas problemas, och mina p-piller väntar på apoteket. Pust! När jag kom hem gjorde jag coscos och laxwook. Mumma! Vi har köpt nytt tvbord också, IKEA. Finfint! Ikväll ska jag och Tomas träna på Outlet. YEAH!

 





Kärlek

För att jag älskar dig, knas! Lycka är att vakna upp med dig varje morgon! <3


Hey yo!

Här händer det inte så mycket just nu! Helgen var lugn. Det var tacos och Offside (den roliga filmen), spelade upp Värmlänningarna i Charlottenberg för barn+föräldrar, köpte ett par skor i shoppingcentrat, käkade thaimat och såg på American Beauty med Tomas, var hemhemma hela söndagen när Tomas jobbade. Spelade även fotbollsmatch mot Klässbol och vann med 2-0. Jag var inte på fotbollshumör innan matchen, jag spelade skitkasst och bytte ut mig i slutet av andra halvlek. Fy fan! Inte ett enda pass gick rätt. Hoppas på bättre humör och spel sista hemmamatchen mot Högboda. Obesegrade är det som gäller!

Idag stannade jag hemma. Vaknade med värsta huvudvärken, och den sitter i fortfarande. Dags att börja använda bettskenan igen? Även den jävla mensvärken fick mig att stanna hemma. Värk i mage och rygg gör att jag knappt orkar sitta eller stå. Liggande position är det som gäller! Så jag har pendlat mellan sängen och soffan och tittat på några avsnitt av Vänner idag. Nu börjar magen bli hungrig så jag ska pallra mig till köket och göra något av köttfärsen. Har fått lite tips på fejjan, och jag kör nog på Lindas förslag.


Jag hatar blåmärken, det är bland det fulaste som finns. Tack någon i Klässbol!


Mina nya skor! Ska nog byta ut de gigantiska skosnörena mot något mer diskret.


Trötter

Jag är så himla trött, och jag har ont i huvudet. Det är så himla mycket på jobbet just nu och jag blir så jävla stressad när det är mycket att göra och mycket att hinna med. Men det är bara att bita ihop och jobba på!! Morgonpasset i P3 lyser upp varje morgon. Martina, Kodjo och Hanna. Vilka pärlor!!
Har inte haft någon ork alls på fotbollsträningarna i veckan. Och imorgon är det match, hoppas energin är på topp då i alla fall.


Morgonpasset i P3


Rulla liten bulla

Tomas har begett sig till Kramfors och Brandmansskolan. Det drar igång nu! Jag hoppas han har kul däruppe. Han blir inte borta så länge denna gång, han kommer hem på fredag redan. But I miss you!

Ikväll har jag varit rena hemmafrun. Jag har bakat bullar och gjort chokladmuffins! De blev riktigt goda, särskilt kanelbullarna. Det stora problemet är att ugnen värmer olika. Den är varmare längre in och det klarade inte en del muffins av, så några veklingar blev därför lite brända. 
Mer har jag inte gjort idag, tittat på några Vänneravsnitt, just nu är det Idol som gäller. Egentligen har jag tröttnat lite på Idol men jag dras ändå till det. Kanske för att jag själv älskar att sjunga? Mitt problem är att jag skäms så himla mycket för de som inte kan sjunga. Det är så pinsamt!! Men det är väl inte mitt problem. Haha! Samtidigt kan jag grina åt vissa personer som har den underbara rösten och bli så jäkla glad för deras skull när de går vidare!






Lingon

Just nu får sig mina fötter ett varmt och skönt vattenbad, och jag väntar på att Evelinn ska komma. Det är tänkt att vi ska göra en blogg till henne inför hennes aupair-år i Dallas. Den lilla skiten ska till det stora landet om mindre än en månad. FUSK! Vi får ser hur det går med att designa hennes blogg, något ska jag väl kunna åstadkomma. Och inget har jag att bjuda på, förutom ballerinakex. Det kan ju inte skada :)

Igår var jag i lingonskogen med svärföräldrarna. Vi fick ihop till 1 och 1/4 hink skulle jag tro. Det är så jäkla skönt att vara i skogen på hösten. Alla löven börjar bli så fint gula/orangea och luften är så mycket friskare än någon annanstans. Man kan rensa tankarna och bara strosa omkring. Gött!!
Ikväll har jag egentligen första danslektionen i showjazz. Men eftersom vi vann serien i lördags och det är första träningen efter det, så vill jag mer än gärna gå på den. Så fotboll it is tonight :)




Izor och grannens nya familjemedlem Musse




Finaste vovven


Seriesegrare

VI HAR VUNNIT SERIEN! :D WOHOW! Efter vinst mot Töcksfors igår med 4-2 så är vi numera seriesegrare av div. 5. GÖTT eller vad? Alla kämpade som idioter och förlust var inte att tänka på. Vi ska gå igenom serien utan en enda förlust, och vi har två kvar. Vi var tvungna att ta en poäng på tre matcher för att vara säkra vinnare och nu vann vi ju så allt är klart. Arvika Nyheter var där igår så det ska bli spännande att se vad som står i tidningen imorgon. Guldhattar och sprutande champagne väntade på oss när domaren blåste av matchen. Wiii! I omklädningsrummet var stereon på högsta volym och alla var glada. Superbra jobbat allihop!!

Shit vad jag verkligen känner att jag valt rätt lag. Inte bara pga att vi vunnit serien, utan hela genemskapen. Alla är så himla härliga, skämtar och larvar sig även om vi tar matcherna och träningarna på allvar. Jag menar, man måste kunna kombinera allvar och att ha roligt. Och det är precis så det är i Gunnarskog :) Jag hoppas att alla kommer spela kvar nästa år när vi går upp i 4:an och jag hoppas att inte skador hindrar mig från att spela. Man börjar känna i kroppen efter många års fotbollsspelande. Men när det blir uppehåll ska jag vila kroppen för att sen vara fit for fight tills träningarna börjar igen :)



Seriefinal

Lite pirrigt är det! Idag är det seriefinal på Gunnevi kl.15.00 mellan Gunnarskog och Töcksfors! Och vi ska vinna. Jag är jättetaggad (förutom att jag har känningar i mitt jävla lår igen). Hörde något om att Arvika Nyheter skulle komma dit också, så skit samma om jag har ont. Det här är den viktigaste matchen och då lägger man sig inte ner.

Jag tog cykeln in till stan förut, det var mysigt. Jag gillar att hösten har kommit, luften känns mycket fräschare. Först och främst skulle jag leta efter skor. De enda jag hittade som jag gillade fanns inte i min storlek, självklart! Istället blev det underkläder. Efter att ha prövat i princip alla Lindex bh:ar så hittade jag till slut en som satt skönt och passade. Jag hatar att leta bh:ar.

Nu ska jag käka pasta!

Nya frillan

Jag ska börja med att säga att ännu en seger är avklarad för Gunnarskog. Igår slog vi Kronan med 5-0 (två mål för mig, whiej). Efter nästan 90 minuter på en blöt och tung plan var jag ganska så "schleten" kan man säga. Även om jag var jättetrött så kunde jag inte somna igårkväll. Dessutom kröp det i benen på mig, som om att dom ville springa ännu mer. Hade dom inte fått nog av fotbollen? Men gött med vinst. Härnäst är det Töcksfors vi möter, serietvåan. Då gäller det att tagga till som fan! Vi ska gå obesegrade genom serien. Ikväll blir det träning igen, även om jag är hur trött som helst.

Har nyss kommit hem från frisören. Denna gång kapade hon rejält mycket, på order av mig! Jag tyckte det blev väldigt bra i alla fall. Bedöm själva! Passar jag bättre i kort? :)




Såhär kort i svans. Giiih!


The Army

Jag har hittat en till jättefin låt med Anna Bergendahl - The Army! Jag tycker att hon är grym.


RSS 2.0